Imorgon blir det att baka cheesecake med pepparkakor, så man har något gott till Advent
Cheesecake med pepparkaksbotten
Botten
75 gram smör
35 st pepparkakor (150g ca)
Fyllning:
250g vit chocklad
75g mörk chocklad
2askar( 200g) Philadelphiaost
1dl Kesella
1dl strössocker
Lingon som garnering ( Jag skiter i lingona)
Kör smör och pepparkakor i en mixer, tryck ut i en form med avtagbar kant.
grädda denna botten på 175grader i 8-10 minuter
Smält den vita chockladen i ett vattenbad, grovhacka det mörka.
Blanda ihop Philadelphiaosten, socker och kesella.
Nu tillsätter du den vita chockladen under ständig omrörning (långsamt)
Därför häll i den mörka grovhackade chockladen.
Fyll upp till kanten i formen med pepparkaksbotten och ställ in i frysen.
ta fram en timme innan servering :)
Lånat från Amelia jul
Nej nu skall symaskinen fram och strykjärnet, för nu skall jag fixa juldukar och gardiner:)