sandransjul

2013-10-31
06:21:00

Julklappar
I år har jag supersvårt att komma på bra Julklappar till nära och kära. 
Noll insperiation faktiskt och jag som i vanliga fall brukar var klar med klapplistan och redo att beställa eller köpa klapparna vid den här tiden varje år. 
 
Men dock vet jag vad jag önskar mig i Julklapp och det är ju alltid nåt. ;-) 
 
Som vanligt önskar jag mig "min parfym" den har jag nog haft sen jag var 16. 
Och är nog den enda parfymen jag tycker "doftar mig." 
 
 
 
 
Crabtree & Evelyn produkter älskar jag. 
Brukar köpa en stor pumphandkräm som står på nattduksbordet och en mindre att ha i väskan och älskar även deras "handsprit". 
 
 
En eltandborste önskar jag mig. Och en i fin färg muntrar ju upp=) 
 
 
 
 
En god och fin duschkräm skulle ju inte sitta fel heller. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2013-10-30
17:24:31

Idag blev det mer Juligt än jag trott.
Idag var det dags att handla lite på både Öob och mataffären och jag måste säga att nu hade julen verkligen börjat komma=D Underbart.  Först blev det Öob där hittade jag massa fint =) Sen blev det coop och även där hade julen börjat komma, måste kolla närmare en annan dag dock för Adde har tjatat om vörtbröd i ca 4 veckor nu och det är ovanligt för att var honom att tjata om Juligt, vilket jag tycker är roligt att han delar något slags Julintresse med mig;-) Om än bara vörtbröd. Och kan ni tänka er. Det blev ett "halleluja moment" för där längst fram på brödavdelningen låg  Julvörten.  Hahaha sen blev att köpa både köttbullar och rödbetsallad och skinka till Adde.
 
 Å sen när vi kom hem gjorde jag två st "Julmackor" å gud var som en matorgasm så gott det va!
 
Köpte även Amelia Jul som nu kommit i butiken och det får bli kvällens lektyr i skumbadet=) 
 
 
 
Fanns massa man skulle kunna tänka sig till Jul=D
 
 
 
 
 
 
 

2013-10-28
17:49:42

Halloweenfesten
Det var Clowen som vann maskerad tävlingen! 

2013-10-28
15:25:27

En av världens bästa Julklapp har jag fått idag=)
Denna helg innehöll Halloween fest, mycket trevligt=)

Vet inte hur jag ska börja den solskens historia. Men i alla fall.
Vi har 3 katter och ni som läst min Julblogg ett tag vet att vi har 2 gula hanbrosor. Och den ena har haft en framträdande "roll i min Julblogg" ;-) I alla fall Lemmy har varit försvunnen sen i Juli och första månaden var vi inte så oroliga utan han brukar ta en "promenad"varje år men när mitten av september kom börja vi oroa oss på allvar. Vi letade som tokar och frågade i gårdarna runt om kring och gick i skogen å ropa. Engagera 2 byar och ett tidningsbud som i oktober uppmärksammade att Lemmy fanns i krokarna men vi hitta han aldrig när vi åkte för att hämta honom.

Så igår natt kunde jag inte sova på grund av att jag låg och fundera på en kär vän och släkting som inte mår så bra. Låg och kollade på taggar på instagram och kollade på en av grannorterna som jag några dagar innan varit å ätit lunch i och även picnickat för 2 veckor sen.

Å då ser jag, vår Lemmy. Han hade gått nästan 1 mil hemifrån stugan och befann sig nu hos en familj som turligt nog tyckt han va så fin att dom lagt upp bilder på Intagram och även efterlyst honom=D För någon timme sen hämtade vi honom=D
Å jag är så innerligt och hjärtligt glad idag.  Vi är så innerligt glad<3 
 
Idag känns det som detta citat från Saltkråkan hemma hos oss=) 
"Ibland är det som om livet plockade ut en av sina dagar och sa: ’Dig ska jag ge allt! Du ska bli en av de där rosenröda dagarna som skimrar i minnet när alla andra är glömda.’"

Så tack alla som hjälpt oss leta efter Lemmy och tack till familjen som tog hand om honom.  

Å tack till ödet,skyddsänglar eller turen för att jag låg där och kollade taggar på instagram inatt<3 

 

Så välkommen hem igen Lemmy <3 (julnötskatten) 

Bästa Julklappen i år=) 

 

 
 

 

 


2013-10-25
23:18:51

Jullunch VS Julmiddag.
I år skall ju jag och sambon firar jul med hans familj. Första gången för mig.
Därför fick Bella (Addes syster och en av min bästa vänner)  och Adde berätta hela deras Julafton och hur dom firart,  från morgon till kväll. Och det mesta var säg väl likt för förutom Julstrumporna och klappjakten. Jag har aldrig haft Julstrumpa, men det hade Adde och Bella alltid som barn. 
 
När jag var barn, så hade vi klappjakt. Man vaknade på Julaftons morgon och tittade i paketkalendern och där låg det en lapp antningen var det ritat en ledtråd eller så stod det ett ord, och sen följd flera lappar och till slut hitta man en klapp=) Å än dig minns jag hur mysigt det var att leta klappen i pyjamas och i bakgrunden spelades det Julmusik och sen åt man Julfrukost och var glad över första klappen=) 
 
Sen diskuterade vi hur vida man äter Julluch eller Julmiddag. I Addes familj så äter dom alltid Julmiddag.
I min familj så  har det varit lite olika under åren. När mormor levde och vi fira Jul där så åt vi alltid Julmiddag.  
När min syster haft Julen har vi varierat lite, men ofast innan Kalle Anka.  Eller så har vi ätit och kollat på Kalle på stortv i köket=) 
 
Förra året så hade vi Julen för min familj och då körde vi på Jullunch, eftersom några skulle iväg till fler släktningar. 
Och jag är nog en sån som gillar att ha ätit innan Kalle Anka för jag tycker att när Julvärden önskar "God Jul" så är det tid att sitta ner i soffa mätt och belåten. =)  
Har dock hört att dom fikar mycket på Julafton i Addes familj och det är ju bra då står man sig fram till Julmiddagen antar jag ;-) 
 
 
 
Hur gjorde/gör ni då? Julstrumpa? Klappjakt? Öppna ett paket från Julgranen? 
 
Äter ni Jullunch eller Julmiddag? 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2013-10-24
22:22:29

Blossa 13 nej tack.
 
 
Fick uppmaning av Bella att jag faktiskt inte skrivit på länge.
Nu har även vi smakat Blossa 13. Och tyvärr måste jag meddela att den blev totalt nerröstad av samtliga som smaka på den. Jag kan ju dricka vilken glögg som bara för det är glögg men denna var verkligen "begie" Smaklös och tråkig men jag gillade dock flaskans design så vill man ha en fin flaska kan man köpa den men smakmässigt var det inte värt pengarna.  Bättre lycka nästa år=) 
 
 
Ja något mer Juligt har jag inte ägnat mig åt, just nu är en såndär period då jag tycker min Julfeber dalar för annat men enligt tradionen bode den var tillbaka om någon vecka =)
 
 För i helgen blir det Halloweenfest i S:s stuga, där det sett både det ena och det andra under åren;-) Så hoppas på en riktigt spöklik afton.  
 
Tar ett kort på outfiten sen får ni se. =) Jag var lat och körde en enkel variant: Spökflicka med blodig kniv. Hahaha jag har lite blodskräck så när vi kolla på allt när vi skulle beställa blev jag lite illa mående.  Så blev lite terapi att köpa en "blodig" kniv. ;-)  
 
Ska ni på Halloween fest? Firar ni"Halloween"?  
 
 
 
 
 
 
 
 

2013-10-19
17:08:51

Frost
Igår hade vi en trevlig kväll i  stugan, när vi kom var det kallt men det rådde Fleccebyxor och en mysig brasa bot på.
Gick ut för att " pudra näsan" i naturen och då var det typ ljust som på blanka dagen. Fullmånen lyste upp hela Ängsbacken och man såg ut över ängarna. Senare på kvällen börja råbocken skälla på ängen nedanför, "höll mig" lite extra. Är uppvuxen rätt ute i skogen, så varför jag var så sjåpig vet jag inte men just i Ängsbacken smyger nog djuren extra nära knutarna;-) Vildsvin,räv och rådjur brukar hänga i skogen/ängen runt om. 
 
I Morse vaknade jag stel som pinne, träningsvärk efter löpturen igår och kyla.
Så skulle jag gå ut och kolla efter katterna.
Då såg jag! Den första frosten ( som låg kvar) Och måste säga att även fast Ängsbacken är vackrast i sommarskrud så blev detta det näst bästa. Tror jag drack 5 koppar kaffe ute i kylan, bara för å glo på den vackra frosten i mitt lilla paradis=)  
 
 
Där nere bor Vildsvinen. 
 
 
 
 
 
  

2013-10-18
21:00:10

Oct. 18, 2013
Har det bra i stugan vid brasan med julmagasin och vin:-) Trevlig helg alla!


2013-10-17
21:54:33

Rättelse angående föregående inlägg.
Tidningen heter "Hemmets journal Jul och tradition" Så ni får med er rätt tidning hem:-D

2013-10-17
17:54:44

Julläsning framför brasan.


Inköpte denna idag att läsa i stugan i helgen framför brasan:-) Har tjuvkikat och den verkar verkligen vara ett riktigt Julmagasin i min smak gammeldags och nostalgi :-)

2013-10-16
21:31:21

Dags att börja träna inför Julbord 2013
Jag är en sån där periodare när det gäller träning. 
I början av mars är det dags att ut å röra på sig och förr om åren handla det om att gå till jobbet eller runt djurgården men i våras fick jag upp ögon för hur jag låtit min" vackra" kropp förfarit pga av stress och oblans, vikten är en del av dielmmmat.
I våras var jag duktig och träna inför Blodomloppet sprang nån mil i veckan. 
Men sen kom sommaren och med den jobb och ledighet.  Å lusten var bortblåst. 
 
Men nu ni är det min andra period på året.
Träna inför Julbordet 2013. Känns mindre dramatiskt, än att tänka att man skall träna inför beachen.
Så kan man äta med gott samvete till jul.;-)  
 Och jag har en man som är utbildad idrottsledare och nästan all tid i världen när jag är arbetslös. Så skämms på  mig! 
 
Så nu skall man bara komma igång, funderar på att börja "gyma" hahaha 
Känner mig lite som "Mr Bean" i den miljön men att springa i vinter skulle sluta med  att jag halkar vart jag än går. (även med dobbar) 
 
Måste bara ringa och kolla när det är låg belastning så " Mr Bean" kan snurra runt med något mindre "publik" och slippa skämmas:-P 
 
 
  
 

2013-10-15
11:11:57

Vart är alla Julsaker?
Jag måste fråga er andra Julbloggare men tycker ni inte det varit lite klent med Julgrejer och Julshopar på nätet än så länge i år? 

Förr året vid den här tiden hade jag redan hunnit spana in massa Julfint både Julpynt och Julkläder på Ellos och Åhlens till exempel. Men i år tycker jag dom varit sega och dom Julsaker dom visar upp är inte många? Är Julverksamheten i webbbutiker senare i år än andra år?  Eller är det bara jag som känner så? 

 
Ha en underbar tisdag=)  Slänger in lite bilder från morgonen eftersom jag typ blivit fotogalen på gamla dagar. 
 
 
 
 
Den lilla svarta katten där, tyckte att matte skulle upp kl: 5,21 bara gå upp och gör det bästa av morgonen. Omöjligt att somna om:-)  Förlät han rätt snabbt. 
Till frukkost blev det fil med pepparkakor, kaffe och en clementin. Juligt gott! Innan jag led hos tandläkaren ;-) 
 
På väg till tandläkaren. Underbart stilla i "stan" denna morgon träffa inte en kotte. 
 Och jag var tuff nog att gör det utan bedövning ( är rädd för bedövningssprutan) ;-) Det som sved mest var att dra betalkortet =O
 
Lillkatten vill leka men Bruce är inte känd för att "släppa loss"  strax efter hoppa lill katten ur jeansen och skrämde stackars Bruce. Får se om den lilla vildningen blir en Julgranskule tjuv eller en nöttjuv som dom andra 2. 
 
 
 
 
 
 

2013-10-14
11:29:00

Have yourself a merry little Christmas

Just nu känns den Julsång mer aktuell en någonsin för mig. 

På grund av vissa omstädnigheter, men denna sång! även om det låter löljigt ger mig lite 

" Julens hopp" 

 

 

"Have yourself a merry little Christmas,

Make the Yule-tide gay,
From now on,
our troubles will be miles away.

Here we are as in olden days,
Happy golden days of yore.
Faithful friends who are dear to us
Gather near to us once more.

Through the years
We all will be together,
If the Fates allow
Hang a shining star upon the highest bough.
And have yourself A merry little Christmas now."

  


2013-10-13
18:52:00

En mysig höstdag i Forsmark
Idag tog vi en utflykt med picknic till Forsmark som ligger någon mil från där vi bor, det är en gammal bruksort med en fin engelsk park och fina omgivningar.
Ni vet när man har så många tankar i skallen att allt känns "jobbigt" idag var en sån dag men utflykten gjorde gott. Det var en klar och kall dag och varm chocklad och goda baguetter kan göra små underverk om bara för en stund, fick en superskön och avslappande söndag. Ni vet när man glömde allt och njöt av studen. :-) 
 
Förra året var det även Julmarknad i Forsmark, hoppas även på en likadan i år=)
Är en mysig "by" att  traska om kring i även på Julen.  
 
 

2013-10-13
18:44:22

Vad gör mannen till Jul
Läst på Monicas Jul inlägget " Vad gör männen till Jul"  och skratta så jag kikna. För om jag skall se till min egen familj och vänner så är det nog mest kvinnorna som är Julgalna, fast är nog mest jag som är en "Christmaszilla" som min ena svåger sa;-)  
 
I alla fall hur det än nu är med min Julmani så är det rätt jämnställt här hemma i Juletid
Att min sambo skulle Julblogga finns nog inte på kartan, tror inte ens han läser min Julblogg. 
 
 Det är faktiskt mer troligt att ni skulle se Adde ( min sambo) Julpyssla än mig och det beror nog på att jag säger: " Kan vi inte Julpyssla något i år" och sen tröttnar jag efter tio minuter när jag inte får till snöflingan eller dyl och sen  sitter Adde själv i köket och Julpysslar.  
  
Adde lagar all Julmat .  Det kanske ni förstår som läst föregånende inlägg, beror på säkerhetsskäl ;-) 

 Jag julstädar lägenheten eftersom jag anser att jag städar bäst. (Adde tycker han städar bäst) 
 
När det kommer till att Julpynta så bestämmer jag: att idag ska vi Julpynta sen pyntar jag och Adde flyttar om, sen flyttar jag om igen. Sen vet ingen hur någon tänkte från början men brukar bli bra ändå=)
 
Julgranen hjälps vi åt med, förutom sätta i ljusslingor för då får jag smått panik , hatar att fixa med dessa Julgransljus. Å den som har mest tålamod är inte jag. Sen klär vi granen ihop och varje år blir det "diskussion " om hur Julgransglittret ska sitta i år.  Brukar lösa sig varje Jul som tur är=) 
 
Eftersom smaken är som baken väljer vi varsin Julsnaps=) 
 
Att Adde skulle handla tiding på Julafton har jag svårt och tänka mig, tror inte ens han skulle handla snus;-) 
 
Ja som sagt jag är ganska nöjd med fördelningen till Jul och det är skönt att ha en gubbe som kan köpa Julgardiner som passar hemmet, kan "stödja mig"i Julbaket  samt försöker tycka om Julen för att han har en galen "Jultant" hemma:-) 
 
 

 

 

2013-10-12
12:04:43

När kommer snön?!

Förr året föll årets första snö hos mig den 25 oktober tror jag det var.
I år kanske man får vänta lite längre eftersom det varit så mild höst. Jag tippar på 5 november. 

Förra året skrev jag i augusti att jag längta efter snö. I februari var jag trött på den igen. Hahaha och i april var jag färdig med den och svor över att den aldrig försvann.

Men som allt annat så måste man sakna det lite för att längta och nu längtar jag igen efter ett vitt snö täcke.

Och en vit Jul igen hoppas vi på med lagom mycket kyla och snö så man kan åka pulka och skidor men ändå ta sig fram på vägarna. 

Dock kan snön som sagt avlägsna sig i mars igen;-) På dom 5 första bilderna är jag lyrik över snön på dom 2 sista så är jag snöhatare och väntar desperat på våren i mars/april. ;-) 

 

 
 
 
 

 

 

 


2013-10-11
20:34:28

Ännu fler Julklänningar
Dessa kommer ifrån halens.se som hade många fina klänningar inför Julens fester=) 
Kanske blir någon av dessa denna jul=) 
 
 
 

2013-10-11
19:17:33

Rapport från årets 1 Julmarknad
Så var då dags för min 1:a julmarknad, jag ladda upp genom att sova i bilen på väg dit. 
När vi kom fram var morsan och Sandra taggade till tusen. Jag var nyvaken!
Vad väntade nu då!?
Jodå fick en egen tomte av Tant Sandra som "lön" för mitt gästbloggande. 
Sen provsmakade vi massa gott. Masipan, fudge fick jag smaka. 
 
Morsan och Sandra smakade allt möjligt gott!  och tjatade om att det här var ju trevligt att få lite julkänslor i oktober.    
Sen fick jag Lussebulle ( det var gott)  och dom andra fick glögg och pepparkaka. 
 
 
Här är bilderna jag lova!  
 
/ Wille  1 år. 
 
 
 
 
 
 
 
Bilderna tillhör: Sandransjul och Bellaeken. 

2013-10-11
00:14:30

Jodå nu är jag stolt, bakat pepparkaks cupcakes
Vill komma lite i stämming inför julmarkanden i morgon så bestämde mig för att prov baka Pepparkaks cupcakes. 
Å om man nu är tilllåten att skryta om sig själv, så måste jag säga: Bra där!
 
Jag brände vare sig upp lägenhet eller Cupcakes. Jag gjorde allt själv och goda blev dom=) .  
 
Herregud " Vad är min människa för människa"  som Vanheden säger.  Tänker kanske ni som inte läst om mina förrgående bravader i köket genom åren.  
Jag är väl knappast känd för vare sig matlagning eller bakning. Det är liksom chockerande om jag säger att jag varit vid spisen eller läst ett recept. 
 
I sommras hade jag bakat cupcakes när vi skulle till Furuvik och folk höll på sätta kaffet i halsen när jag berätta att jag bakat. Och tänka sig det var gott med;-) 
Så efter alla år av misslyckade julbak och annat bak så kan jag i alla fall säga att jag kan baka cupcakes.;-) 
 
Men matlagningen får "hemmets kock" stå för. Adde kan laga mat i alla fall, jäkla tur annars hade det varit kört. 
Skulle jag säga att jag skall laga middag till mina nära och kära, skulle de ropa: Tänt ( eller bränt) var det här!   Jag kan nämligen konsten att bränna både pyttipanna och spagetti.  
 
Så ikväll 'är jag glad jag lyckades alldelse själv=) 
Jojo den har jag gjort.! Nästa gång skall  jag försöka göra en röd tomteluva på istället för pepparkakan =) 
 
 
 
 
 
Ni kanske minns min misslyckade fugde förra året? ;-)  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2013-10-10
18:04:00

Imorgon blir det Julmarknad
Imorgon beger sig jag, Bella och Willie ( lilla gästbloggaren) till Österbybruk för Julmarknad. 
Var inte där i fjol men 2011 var jag där med Bella, Adde och min systerdotter K.
Så nu är det extra roligt att gå detta året=) 
 
Efter att ha hjälp pappa och M och städa inför en fest, så blir det ett bad och en lugn kväll så jag är utvildad tills imorgon. =)  Vill ju var på topp när man skall insupa massa Juligt=)  Och Willie har ju lovat massa kort så bäst man laddar mobil och kamera;-) 
 
Julmarkand i Österbybruk 2011 
 
 
 
 

2013-10-09
09:28:21

Lite mer Julen förr=)
Hittade den bild här om dagen och den där Julklänning minns jag än idag=) 
Tror någon sytt den åt mig, minns att den fanns kvar länge men idag vet jag inte vart den hamnat, måste leta upp den =)   Undra vad det var i det där paketet? 
 
 
 
 

2013-10-09
09:19:00

En tidig onsdag
Gick upp tidigt efter att ha sovit dåligt under natten.

Så gjorde frukost med tända ljus. Att äta frukost är en stor grej för mig, eftersom jag ej ätit frukost regelbundet på säkert 10 år. Men dietisten betonar att jag skall äta frukost, mycket viktig

Så nu tränar jag på det. Enda gången jag faktiskt äter frukost så gott som varje morgon är i Juletid men dessa julfrukostar är ju heliga =) obligatoriskt mysigt! Kom mysiga Juletid snart. 

Idag ska jag få besök av en jobbvän och hennes bebis=) Alltid trevligt med fikabesök.

Och idag fyller även Lilla syster 24 år så Grattis =)

Oktoberfrukost 
Julfrukost 
 
 
Grattis Syster. <3
 
 
  
 

2013-10-08
14:09:00

Hej på er
Hej jag heter Wille och är 1 år och jag kommer att "skriva" inlägg åt Sandra. (eller Sandra skriver och jag är med på bilderna eftersom jag är så söt)Sandra brukar hänga med min mamma och hon gängar tydligen med min morbror också. I helgen ska vi på min första Julmarkanad! Och många fler hoppas jag vi hinner med i år. Japp min mamma Bella följer också med hon gillar också julen. Så lovar att ta massa bilder så ni som inte ska dit kan se :-)

2013-10-07
19:59:10

Allers Julmagasin
"Huvaligen" som min farmor sa om obehagliga saker. Å just det ordet känner jag idag, ska till Tandläkaren imorgon (skräck)  så förutom att oroa mig och var kräkfärdig hela dagen så har jag tagit en promenad och balkonghängt i 17 grader värme. 
 
Men för att råda bot på stressen, skräcken och fasan så blir det om vanligt ett skumbad. Och som lektyr i badet, köpte jag Allers Julmagasin och en flaska Julmust som jag dricker imorgon i fall jag inte hade allt för många hål;-) 
 
 

2013-10-07
14:08:34

Jul på Österbybruk


Äntligen i helgen är det dax för Julmarknad i Österbybruk:-)

2013-10-06
16:42:00

Vilken helg=)
Först blev det kalas för Lillasyster min som fyller 24 och lite fler överraskningar i Uppsala. =D sen blev det en tur till Addes systerson som fyllde 1 år=)
Efter kalasen blev det middag med Addes andra syster och bror hemma hos oss. Adde gjorde Rostbiff, potatis och egen brunsås. Mums! Sen sov de över och idag innan dom for hem till Stockholm. Så kom systerson och syster B , vi  tog en fika på ett cafe och en promenad nere vid vattnet, och vilken underbar höst-söndag det var. Har nog aldrig uppskattat hösten förrän detta året, så fint och klart=)

Så tack alla för en underbar helg =)
 
 
 

2013-10-05
00:04:15

Julkläder
Blir alltid extra sugen på att köpa nya kläder och accessoarer till Julen, jag tycker man kan köpa lite finare saker då och inte bara "praktiska" kläder.  
Ska börja med att passa på att säga att jag är totalt "nyansblind"  och någon "modeprisse" hittar ni inte i mig utan detta är kläder jag själv vill ha=)
 
Å eftersom detta är en Julblogg och julkläder så blir det lite olika "outfits" (säger man så?)  som kommer heta passade Julsånger, vill ju göra det så Juligt som möjligt. 
 
 
 
 
En Julsaga
På Julfesten eller extra fin på Julafton.
 
Denna fina är från Ellos.se 
så är även dessa pumps 
 
Julsmycke från Orrefors. 
 
 
 
 
 
I be home for Christmas

Julfint och mysigt. 
 
Kofta från Bonprix
Knästrumpa från Ellos 
Tofflor från Brandos
 
 
 
Doftljus från Hemmavid 
 
 

 

All I want for christmas is you... 
Underkläder vare sig man vill ha bara underkläderna eller varfri partner i jul.
 
Bonprix.se
 
 
Har partnen varit riktigt snäll kanske han/hon får dig i Julklapp för det måste ju var menningen med denna? 
Vill man veta hur den används kolla här
 
 
 
 
 
Winter wonderland 
Oj blev 2 delar i 1.
 
Köpte dessa skor från Shepherd fast i brun och kan varmt rekomendera dessa varma och sköna. Längtar nästan till snön så jag kan använda dessa igen. 
Kan hittas på tex. Brandos eller footway. 
 
 
 
Denna vinterjacka fick jag i Julklapp men den var för liten och när den skulle bytas var den slut. 
Men skall köpa en i år  i större storlek. 
 
Denna mössa fick jag med i Julklapp och kan säga att jag aldrig någonsin frös i vanliga fall så brukar mina öron eller huden i örat börja blöda eller skava vintertid eftersom jag är öronfrusen men icke efter denna mössa. 
 
Både jackan och mössan finns på engelsons.se
 
 
Del 2 
 
 
Vill man va extra fin och mindre praktisk ute i snön eller ska ut på juligt galej i kylan.
 Från Halens.se 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Allt detta blir det nog inte tal om denna julen/vintern men alltid kul att kolla och kanske hittar ni läsare något ni gillar eller en julklapp till någon ni tycker om=) 
 
 
 
 
 
 

2013-10-04
22:23:00

Munkar, städning och middag.
I går tänkte Adde baka kanelbullar inför "Kanelbullens dag" i dag men blev "munkar"  istället, mycket godare enligt mig. I alla fall så belv det med socker, glasyr och socker och kanel. Försvinnade goda=) 
Tror jag skulle svälla sönder där på sofflocket;-) 
 
Idag kom först mamma och smaka lite munkar sen begav sig jag och Adde till vår stuga för att städa ur inför hösten, vi kommer försöka att var nån/några helger till innan vintern kommer men förbredde för en vacker dag är snön kommen, så tog in krukor och utemöbler och sopade golv och vädra mattor. 
 
Sen blev det en tur till  pappa och M för att tvätta bilen men blev bjudna på Älgstek med potatis och sås så vi glömde helt bort biltvättandet. Sen blev det en kylig promenad med Pappas och M hundar ut på ängen. 
Hittade även lite fler "juliga bilder" från barndomen, tydligen gilla man Julen redan då =) 
 
 
Så önksar alla en trevlig helg 
 
 
 
 
 
  
 
 

2013-10-03
22:29:15

Baby, It's Cold Outside
Kom att tänka på en sitution som jag upplevde förra året. Jag var på väg hem från ett musikalrep och snön hade fallit och kvällen var ganska kylig och jag minns att jag frös i min röda kappan och jag tog vägen genom villaområdet för det kändes mysigare. 
 
Å jesus va mysigt folk såg ut och ha! när jag gick förbi deras fönster, men ännu var det inte Adventljustakar eller stjärnor som lös. Var en lördagskväll  i november och flera hade tänt levande ljus i sina fönster,  (nu låter de som om jag gick precis utanför folks fönster och spana men jag gick på vägen)
Även om det bara var några få fönster så  lyste dessa upp vägen så otroligt. 
 
Just i det ögonblicket kände jag en otrolig tacksamhet att ha ett hem, någon som väntar på mig och en famlij och goda vänner. Alltid finns det svårigheter i ens vardag och  verklighet. Men just då kändes livet underbart. 
 
Sen tänkte jag på dom som är "utanför" av olika anledningar och på olika sätt. 
 
 
Så min fråga är brukar ni skänka "Julgåvor eller likande"  åt exempel. Stadsmissoner, kyrkan eller röda korset? 
 
Finns två sånger som får mig att tänka lite på just detta med "utanför" på olika sätt. 
 
 
 
 
 
 

2013-10-02
12:17:48

Lite Julklänningar
 
Bonprix
Bonprix
 
 
 
Nelly
 
Nelly

2013-10-01
23:37:00

Ser du stjärnan i det blå
Måste vara den mest framgångsrika vaggavisa som finns. Har arbetat som barnskötare under flera år och när jag gick på gymnasiet arbetade jag i "flera år" som barnflicka/barnvakt. Och det finns en sång som alltid "sänkte" det flesta barn. Och det var just " Ser du stjärnan i det blå" Den går liksom att sjunga så"innerligt" utan att anstränga sig.
 
 
Mamma sjöng mycket för mig eftersom jag typ var omöjlig att söva, oftast sluta det med att mamma och papp la sig i sitt sovrum med öppen dörr och låst grind till trappen och låstades sova.  
Så fick jag gå runt där tills jag somnade på vardagsrumsgolvet.  Sen har min sömnproblem hållt i sig, dock inte alla perioder i livet men oftast  Hahaha trots att mina föräldarar gjorde allt tog mig till psykologer, sömntester och när blev tonåring fick jag även sömntabeltter men det funka ej heller.
 
Men än  idag kan jag komma ihåg att jag somnade till ljudet av ser " Ser du Stjärnan i det blå"  som barn.  Idag blir det ofast att jag har något tvprogram på eller spotyfi.
Kan ju knappst be mamma sitta varje kväll vid min säng och sjunga "Ser du stjärnan i det blå"  är lite oroväckade när man är 25 år. ;-) 
 
Så har ni svårt och sova gott folk så lyssna på denna underbar sång. 
 
Ser du stjärnan i de blå?
Allt du önskar kan du få,
om ditt hjärta har begärt vad du har kärt
Stjärnan har en sällsam makt,
och när du din önskan sagt,
från en silverstråle klar du får ditt svar

Ödets fé kan vackra gåvor ge,
åt alla dem som tro på himmlens stjärnor

Binder du en önskekrans får du allt vad vackrast fanns,
när du möter aftonstjärnans klara glans
 
 
 
 
 
 
 
o
Hon som aldrig vill sova! (jag) 

2013-10-01
19:59:58

Nu ska jag bli REN sa älgen...
 
Bada badkar är ju min hobby. I stockholm var badrummet så litet så där fick man bara plats med dusch så när vi letade lägenhet så var mitt enda önskemål att det fanns badkar och det fanns det när vi  hitta drömlägenheten. 
Känns som vi kommit hem och jag badar badkar praktiskt taget varje kväll=) 
Är ju sån vardagslyx att man blir sentimental.  Tända ljus och lugn och ro=) 
 
 
I alla fall så införskaffde jag dessa godningar I love... men rikigt Juliga namn och med dofter som ska dofta jul=) 
Så nu blir det ett bad med en lite bubblor av dessa ikväll för och se om det verkligen luktar jul=)