sandransjul

2013-11-30
15:15:00

Sista november och det ser mörkt ut.
Detta kan vara sista året vi firar Jul i denna lägenheten. Tyvärr då sambon är arbetslös så är avgiften för dyr för oss. Sorgligt men sant.
Har trivts här sen första gången vi såg stället så lite kluvna julkänslor har jag känns som 2013 inte varit mitt år alls när jag tänker efter, jag är oftast njöd och tacksam i det stora hela. Och visst har även det här året innehållit fina saker, man har goda vänner och hälsa och annat fint
Nu skall det i alla fall firas Jul på bästa möjliga sätt=) Förr min bästa tid är nu! Min jul kan inget förstöra jag och Julen i "nöd och lust" =)
 

2013-11-29
22:36:00

Julpynt 2013
 
 
 

2013-11-29
13:31:00

Ibland blir jag lite rörd, snö
Igår kväll satt jag och önskade att det skulle snö åtminstone till 1 advent. Idag klev jag upp som vanligt å efter kaffet slog jag en kika på Facebook och undrade varför en vän lagt upp bilder på något vitt puder.
 
Kika på bilden och såg snö. Då gick ljuset upp för mig och jag sprang till fönstret. Å det var snö!!! Jag blev som ett barn=D Tyvärr ser det inte ut att stanna till 1 advent då det skall vara 5 grader här men i alla fall det är snö idag! =) Å hoppas kan man ju alltid.  Idag skall det Julpyntas för fulla muggar =D 
 
 
 
 
 
 

2013-11-28
22:31:42

Julpyntat på Balkongen


Julstädning är snart klar bara vardagsrummet kvar och sen kan jag pynta för Jul med gott samvete att dammråttorna inte ligger å lurar. Idag kom min snälla pappa med en adventgran till vår balkong så nu är balkongen redo för juletid:-)

2013-11-26
19:31:48

Pepparkaksbak och fortsatt Julstädning
Idag har jag å Adde fortsatt mission Julstäda, nu är det bara kvar att städa badrummet och vardagsrummet och sen är vi redo för Julpynt och Juletid. På eftermiddagen kom Bella och Wille över och bakade pepparkakor med oss. Ja vissa åt mer deg en å baka ( men jag nämner inga namn) Mycket mysigt =)
 
 
 

2013-11-26
12:28:00

Dags att packa upp Julsakerna.
Varje år när jag packar ner Julsakerna i januari brukar jag tänka, undra vad som sker fram tills jag skall plocka upp Julsakerna igen?
Å nu är det alltså dags.
Detta året har gått i ett nafs men så säger man väl varje år eller? ;-) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2013-11-25
17:41:00

Det kommer närmare nu
Idag hade vi tvättstugan. Så nu är alla täcken och dyl upptvättade inför Jul. Idag var jag in i förrådet och lokaliserade alla Julsaker imorgon när tvätten torkat så skall jag ta fram alla Julkartonger och sortera. Skall även ta och tvätta och stryka Julgardinerna. Eller Adde får styrka eftersom han verkligen kan stryka så det blir slätt å fint. Sen fortsätter operation "Julstäda" för på fredag eller på torsdag blir det att Julpynta. 

Idag var även pappa och M så nu har jag beställt Adventsgran att ha på balkongen till torsdag=) Sen lite En eller granris att ha krukor inne. Vill inte ha "klassiska Julblommor" på grund katterna men även då jag är lite överkänslig mot någon av blommorna men kan inte minnas vilken så tar jag det säkra före det osäkra, 
 
Å tänk att på söndag är det 1 december och 1 Advent. Nu har det startat den bästa tiden på året =) 
Försökte få en "julig bild på Ruffe  gick så där är svårt att ta kort på en svart katt. 
Men han var för söt=) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2013-11-17
23:34:42

Liten Julmarknad i Uppsala, Julklappsspaning och Julkortskrivande
Idag tog vi en tur till Uppsala eftersom vår vän S tipsat om att köpcentrumet Gränby hade en lite gullig Julmarknad.

Och det var en mysigt att strosa runt och provsmaka och så spelade duktiga spelmän härlig musik. Kollade även lite i affärerna efter lite Julklappar=)
Sen blev det middag på donken och storhandling på City gross innan vi begav oss hemåt och sen avslutades kvällen med en öl och en brasa hos B med familj.
 
Nu är vi hemkomna och jag har precis skrivit lite Julkort . Å imorgon blir det att hämta ut flera Julklappar på posten och slå in =) Å nu börjar det riktigt pirra i kroppen av Julkänslor och jag vill helst ha 1 Advent nu bland det bästa som finns är ju när man är ute och går och stjärnor och adventsljustakar lyser fridfullt ur folks fönster. Eller att köra förbi lägenheter i en stad där människor satt upp det nämna =D 
 
 

2013-11-15
14:37:01

Slå in
Det här tänkte jag ägna en del av kvällen åt =) 
 

2013-11-14
13:48:55

Julstäda
Nästa vecka är det dags att börja med Julstädningen, jag brukar börja en vecka innan det dags att Julpynta hemma.
Jag har som tradition att pynta den 30 november (Addes namnsdag)  i fall 1 Advent infaller i december. Om det infaller i november pyntar jag dagen innan 1 advent.
Men i år kommer jag att Julpynta den 29 november eftersom jag har rep hela 30. Och förra året hade genrep på Julmusikalen och kom hem sent så var uppe hela natten och pyntade. Hahaha försökte spika så tyst som möljigt för att fästa dit Stjärnorna. Men det var lättare sagt än gjort men fint blev det i alla fall=) 
 
I år skall jag försöka pynta på i alla fall innan 22.00 på kvällen:-) 
 
Hur som helst skall lägenheten storstädas inför Advent och Jul. 
Jag "grovstädar" hemma 2 ggr om året.  Till Jul och när våren är på intåg. 
Tycker det är som terapi att städa inför Julen och älskar sen när det är rent och luktar grönsåpa om golven=) 
Däremot finns det 2 saker som jag verkligen hatar att städa och det är vitrinskåpet. Jag är så rädd att tappa alla fin glas i golvet:-O  
Sen dom där förbaskade gaderoberna. I år har jag och Bella bestämmt oss för att stå på en loppis i novmber. Man "köper" ett bord och dom pengar som arrangörerna får över från "borden" går till Julklappar till barn i kommunen som behöver det=)  Å det vill man gärna stödja och så kan man själv bli av med lite "sånt som ligger och drar" 
 
Min Julstädning brukar se ut följande: 
 
Jag skriver en lista på hur och vad jag skall Julstäda. 
Sen tar jag tag i ett rum i taget.  Efter att jag städat ett rum så tänder jag ett Juligt doftljus och fortsätter sen med nästa rum.  
En annan sak jag alltid gör till Jul är att tvätta Täcken och kuddar. Man skall tydligen inte tvätta duntäcken och liknade produkter allt för ofta så just till Julen kan det passa.  ( vädra övrig tid) 
Under tiden man städar är det mysigt att lyssna på Julmusik så man inte glömmer bort syftet med städet;-) 
Efter allt är städat är klart blir det ett bad så jag luktar gott =)  Sen avslutas städningen med en kopp glögg på sofflocket=) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2013-11-14
12:34:02

Klickat hem årets första Julklappar
Sådär så var Julshoppingen igång. =) Igår klickade jag hem några Julklappar så nu är sambon klar och alla småbarn i kretsen=) Skönt.
Nu är det bara kolla vidare, tror jag skall köpa det flesta klapparna på nätet i år.

Förresten är det någon som vet när Svt avslöjar årets Julvärd?

Läste på aftonbladet sport att Måns Zelmerlöw för favorittippade hos spelbolaget. Kan nog stämma och inget mig emot. Måns är ganska sansad och vare sig för "mycket eller för lite" helt enkelt lagom! Kan nog passa som Julvärd =)

Snart är det även dags för det årliga pepparkaksbakade hemma hos oss.  Har tvättat upp Pepparkaksstrumporna=) 
 
 

2013-11-04
01:12:38

Sparlåga
Hejsan.
 
Min Julblogg har gått på lite sparlåga.
 
Ibland måste man var "här och nu" av olika anledningar.
 
Hoppas alla hade en bra all helgona och även en mysigt/skrämmande Halloween. 
 
Snart blir det ett inlägg skall bara slipa på något Juligt att dela med mig av=)