sandransjul

Julafton 2016
En lugn och trevligt Julafon, gick upp och åt min obligatoriska julfrukost, med Farmor tallrikar, som andas nostalgi. Gudfar och Gudfars julkoppar.  Sen gick jag runt och sjöng en massa julsånger. Innnan jag tog det obligatoriska julbadet, sen på med finkläderna, jag och sambon konstaterade att vi verkar ha samma kläder varje år. Adde en röd skjorta och Rutig tröja och jag min vinröda sammetsklänning. (man ska hålla på tradionerna). 
 
 Sen begav vi oss till min Pappa och Mamlis ( min pappas fru, som en mamma för mig efter 20 år). Där blev det Jullunch, Julpromenad och julfika. Gud så god kaka Mamlis gjort, känner fortfarande smaken. =) O
 
Vid 14,15 begav vi oss 2,6 mil bort till sambons ena syster med son, där svärmor och svågern var också. Ännu mera Julmat, å brysselkål, älskar brysselkål. Så svulten va man inte denna jul;-). 
Sen vet ni så kom Tomten, eller jag missa ju honom. Men hörde att tomten kom med klappar medan jag var ute ;-)  ( Finsk brytning, lät som Stina Ekblad som druckigt för mycket glögg).  Men barnet kände inte igen "tomten" men tittade väldigt noga.  
 
Sen blev det att städa ordning lite, ut med hundar, koka mera glögg och så blev det Julklappsutdelning. Jag inser ju att folk känner mig, rätt bra. Vin, nagellack, badskum och en "torkmaskinsboll" av svågern. =) (tvätta, bad, vin och nagellack är ju det jag gillar mest).Så så jättefina klappar. 
 
Runt 21,15 kom min mamma och vi åkte till kyrkan, nu är det andra året hon och jag är med i Midnattskören tillsamans så mysigt. ( Hon fira med min syster och min familj på den sidan). Sambon kom sen. 
Jag sjöng solo på en väldigt hög låt, och det gick bra=) Så jag var så nöjd, fick till och med applåder. 
Är inte en flitig kyrkobesökare, men är något så vackert och rofyllt med att avlsuta julafton med midnattsmässa. 
Lugnet. :-). 
 
Sen åkt jag och sambon hem och tittade på reprisen av "På Spårets uppesittarkväll" sen somnad jag gott i soffan. 
 
En lugn, mysig och fridfull jul. Tillönskar alla en fortsatt God Jul och  härliga mellandagar. 
 
 
 
 
 
 
Dan före dopparedagen
Hörrni imorgon är det Julafton!, är första gången jag är taggad på julafton. Annars är ju min favorittid innan jul och julafton känns alltid som slutet men det är ju så klart mysigt. Men i år har dom där julkänslorna innan jul varit på vift. Det har varit studier, jobb och massa annat som tagit fokus. Så var lite rädd att julkänslorna inte skulle infinna sig. Kanske märkts på julbloggen.
 
 
Men nu känner jag mig i fas. Avsluta med ett VG på en tenta jag försovit mig till och var så stressad att
jag inte mindes något och hittade på en massa, tydligen var det rätt=) 
Julkonserten i den gammala Smedjan blev underbar och uppskattad. Klapparna är klara.  
Julgranen står kvar och hemmet är städat. 
 
Idag är vi barnvakt åt sambon systerson, medan mamma jobbar och köper julklappar. Sambon skall rulla köttbullar och ikväll blir det bingolottos uppesittarkväll. Ja tänk om man vann lite, så skulle Julefriden va komplett. =) 
En milljon till att stoppa i alla förbaskade hål vi har i ekonomin.  Men huvudsaken vi får dricka glögg och mysa i soffan och vaka in Julafton. Hoppas ni har det bra denna dag? Å inte är allt för julstressade. 
 
Tiding morgon. Den 23 december. 
Fattas bara Snö, men ska tydligen regna imorgon. Men men så är det =) 
 
 
 
 
 
 
Julledigt
Sådär nu är det julledigt som gäller. Sista Julklappen är köpt och bingolotter till Uppsittarkvällen på väg. 
Lägenheten är städad.
 
I år ska vi först till min pappa med Fru. Och sen vidare till sambons ena syster. Sen blir att sjunga på midnattsmässan. Så vi är inte hemma egentligen på hela dagen, men skönt att bara åka från bord till bord.
Gott, är så sugen på julmaten i år. =) Kom just på att jag glömt köpa risgryngröt. Det får jag fixa imorgon. 
Nu ska jag ta och kika på Tragedi på en lantkyrkogård. Å njuta av ledigheten.