sandransjul

2011-12-25
18:38:29

God fortsättning

Hade en underbar Julafton=) När klockan slog Julafton så delade jag å Adde ut klapparna till varandra och vet ni jag fick en kaffemaskin=D Adde fick en fotoskärbräda, filmer och några tröjor som han fick innan Jul.

Efter paket öppning så somnade gick jag å la mig och kl: 7.30 gick jag upp och fixade sen så tog det en bra stund att packa all klappar... Å så tungt det var att bära när jag begav mig mot tåget för Julafton med Familjen i Dalarna.

Å tänka sig i år gick tåget i tid, och jag hade tur och fick sitta hela resan trots att jag inte bokat med plats:)

När jag kom fram så mötte syrran mig vid tåget och så åkte vi till huset och där var mamma och systerdotter och så började vi med maten och sen kom resten lagon till Kalle Anka så vi kolla på det och så åt vi Julbord samtidigt=) Å för första gången någonsin så åt jag en hel skinkmacka med senap å gillla det=)  Å massa annan mat och självklart hade svågers mamma gjort sina berömda älgköttbullar mums=)

Efter vi ätit Julbord så var det klapp utdelning, som vi sa inte skulle dra ut på tiden vi började 17.00 och var klara runt 22 ;) Ja stor familj lång tid.  Jag fick i alla fall massa fin klappar bland annat ett par varma gummistövlar, en tröja, vin, te , böcker, en fin tavla som jag blev jätterörd över och en jättefin jacka=)

Så Glad vart jag och alla verkade bli glada för sina Julklappar=)

Ja efter att klapparna var utdelade så var vi helt slut och strax före midnatt susa nästa hela familjen och släkten.

Nu är det Juldagen och jag är hemma i Stockholm igen. Nu är det bara lugn och ro som gäller.

I övermorgon blir det jobb tis och onsdag, sen är jag ledig några dagar=)

 

 

 

Så nu tänker jag tacka för den här Julen här på bloggen, tack och roligt ni kikat in:-D

Det har varit så roligt och nästa år, inför Julen 2012 så kanske vi ses=) Om ni vill kan ni kika in på min "året runt" blogg: SPOTTE =)

 

God fortsättning och ett Gott Nytt År önskar jag er=)

Julafton 2011

 


2011-12-24
00:01:00

God Jul
GOD JUL
önskar
Sandra 

2011-12-23
23:21:19

Uppesittarkväll

Adde vann 100 kr på Bingolotto, mer tror jag inte det blir;-) Men lotterna är ju betalda ...

Har även hunnit med Julduschen med Bodyshops Juldoft marry cranberry och body butter i samma doft.

Nu myser jag runt i Uppesittarkvälls outfiten och dricker massa glögg=)

Imorgon är det Julafton. Går väl upp vid 7 och äter frukkost i lugn och ro. Sen packa ihop klapparna och strax innan 9 beger jag mig mot tåget och Dalarna för att fira Jul med familjen min<3

 

 


2011-12-23
21:52:54

Dan före dan
Såhär blev dagen innan Julafton: 
Åkte för att köpa dom sista klapparna, trodde det skulle gå fort... 3 timmar senare och helt slut återvänder vi för att klä julgranen, men julgranen var för tjock för foten så Adde började hugga, eftersom vi ej har yxa eller såg så tog han köttyxan/kniven.
Börjar bra men slutat med blod. Han högg sig i fingret:/ Så på med bandage och ut och leta Julgransfot.... Tack gode gud så hade Ica maxi värtan 4 fotar kvar...

Precis 19,30 kom vi hem och hann till Bingolottos uppesittarkväll och Julgranen är nu klädd och paketen ligger under=) Efter detta hårda arbete så njuter vi av kvällen innan Julafton med glögg och Bingolotto.

 

Önskar er en underbar uppesittarkväll och imorgon är det Julafton=)

Årets Julgran 2011

 


2011-12-23
10:42:01

Dan före doppar dan.

God förmiddag, sov lite extra idag eftersom jag har Julledigt =) Nu har jag precis anjutit lite Julkaffe=)

Idag blir det köpa dom sista klapparna, klä grannen, Juldusch och Uppesittarkväll med Bingolotto.

En underbar dag dan före dan=)

 

Klapparn som skall in under Julgranen ikväll=)

Bruce väntar på Jultomten

Lemmy och husse tar en Julvila på morgonkvisten...

 

 

 


2011-12-22
21:23:52

Äntligen Juledig

 

Ja äntligen nu jävlar är jag fri =) Uräkta språket men är så glad att få lite ledigt nu... Skall in och jobba två dagar i mellandagarna men det kan ju knappast räknas;) Sammanlagt 15 dagars ledigt underbart är så glad att jag vill gråta. Det är enkelt att röra mig ;)

 

Imorgon är det dan före dagen, jag skall sova längre än till 6.30 gå upp titta på tv utan att behöva sätta frukosten i halsen för jag skall stressa till bussen. Sen skall vi bege oss ut för att leta dom sista klapparna och glitter till Julgranen.

Idag efter jobbet åkte jag till Karlaplan och handlade några klappar och lite Juldricka på systemet sen blev det att hämta lite fler paket på tobaken och till min glädje hade han Bingolotter till uppersittarkvällen, så nu blir det att spela Bingolotto imorgon den 23, var säkert 10 år sen... Så nu jävlar Jan Bylund och Lotta ger nimig vinst så lovar jag att spela mera;)

Imorgon skall även Julgranen enligt tradtion kläs=) Älskar dagen innan Julafton, det liksom killas i magen den dagen. =)

Och vet ni det står ett jättepaket till mig från min man, undra vad det är=) Sen var svärmor och svägerskan här och lämnade Julklappar åt mig undra vad det kan vara:-)

Väskan är packad inför Julaftonresan och biljetterna ner packade i handväskan, måste hitta en sätt att få med alla klapparna till familjen på tåget=) Imorgon blir det att leta kassar:-)

Nej nu skall jag lägga mig på Soffan och Njuta av ledigheten som imorgon är på riktigt=)

 

Vår Julgran hemma 2010 =)

 


2011-12-21
18:36:34

Mot Julafton och Julledighet å så har vi köpt Julgran

Julafton närmar sig och med det min Julledighet som i år är väldigt efter längtad faktiskt mer än andra år...

Det blir sista dagen på jobbet imorgon inför Jul för den 23 är jag ledig sen blir jag ledig fram tills tisdag då det blir två dagrs jobb eftersom vi ändå är i stan och firar Nyår med goda vänner=) Sen tar jag ledigt i 11 dagar med helgerna. Skönt=D

Efter jobbet idag så åkte vi och köpte en fin Julgran, hittade en fin en på än gång som fick följ med hem.  =)  Så på fredag 23 när jag är ledig så blir det att klä Julgran och bege sig ut för det sista klapparna om det är såna kvar.

Och sen blir det uppesittar kväll, vilket påminner mig om att jag glömt leta Bingolotter, kanske är försent nu men i värsta fall är det ju säkert trevligt utan lott i alla fall eller något annat på tv.

På Julaftons blir det som vanligt i år  Blir tåg upp till Syrran med familj i Dalarna på julaftonsmorgon och så kommer resten av en delen av familjen=) Adde åker till sin familj i stan så vi firar väl på Julnatten till Julafton eller morgonen "vår" Julafton.

Skall bli mysigt att träffa familjen och släkten igen, som man har saknat <3 Förhoppningsvis bjuder Dalarna kanske på en vitt Jul med=) Fast till min lycka ligger det faktiskt snö i Stockholm kvar:) Hoppas den ligger där.

Julafton 2010 med familjen i dalarna.

 

 

 


2011-12-19
17:53:23

Äntligen

Idag kom det snö=) Hoppas bara nu det är snö till Juldagen i alla fall.... Tempraturen sjunk sjunk...

 


2011-12-18
19:11:36

Det närmar sig med julesteg

Mindre än en vecka kvar till Julafton, ja är blandad känslor för en Julälskare men det är fortfarnade det bästa kvar... Sen jag skrev sista i onsdag har jag hunnit med massa bland annat hämtat ut massa Julklappar och slagit in.

Åkte i fredags till landet för att lämna och få lite Julklappar och klädde Julgranen i stugan =)  Pappa hade huggit en lagom stor som nu står pyntad och fin tills vi kommer ut till efter nyår.... Å igår var vi på fest i skogen och på väg hem började snö:)  Men på morgonen var det knappt en fläck kvar:/ Men fick se riktig snö i alla fall=)

 

Ja fick ju lite klappar med av min vän Sara fick jag ett set med lavendelduschkräm, kräm och tofflor. Jag som älskar lavendel=) Sen fick jag en drös klappar av Pappa och M men dom spara jag=)  Adde fick en Per Morbers stora matresan av pappa och M...

Jag hann dela ut massa klappar till släkt och vänner. Och alla verkade nöjda=)

 

Ja imorgon börjar Julveckan jobbar  måndag, tisdag, onsdag och torsdag=)  Den 23 tar jag ledigt  för att fixa det sista klapparna om dom ej är klara och vila upp sig inför Julafton=)

 

 

 

Glad 4 Advent=D

 

 

 

 


2011-12-14
00:04:41

Lucia

Hoppas ni haft en bra Lucia:) Sett några Lussetåg? Jag har sett några stycken både på tv och i verkligheten.

Igår efter jobbet handlade jag Julklappar så underbart det var att strossa runt och leta klappar sen bakde jag å Adde Lussebullar=) Mums

Så imorse medans jag gjorde mig iordning för jobb så kollade jag på Luciamorgon och åt LussebulleDagen började mysigt men sen blev det mindre roligt:( Hittade en parkeringsbot på rutan på 550 kr lagom till Jul:/Hade glömt det var städdag igår:/  Där blev jag upprörd och sur drog ner stämming rejält.

Sen flöt dagen på med massa Lucia och var trevlig=) men på slutet av dagen fick jag så jävla huvudvärk och ont i nacke och rygg skakade och det bara spännde i hela skallen. Bara försöka överleva resan hem, tur man har goda vänner så man slipper ta bussen å må piss. När jag skulle gå ut ur bilen trodde jag fan hela huvudet skulle trilla av:-/ Japp spänningshuvud och spänningar i nacke och rygg tror jag, stessad och behöver ledigt=(

Efter att somna till reprisen av Luciamorgon  och en het vetekudde så blev det mycket bättre och efter en varmdusch ännu bättre=)  Men överlag var det en väldigt mysig Lucia trots allt.   =)

 

 

 

 

 

 


2011-12-13
06:30:00

LUCIA
Sankta Lucia

Sankta Lucia, ljusklara hägring,
sprid i vår vinternatt glans av din fägring.
Drömmar med vingesus under oss sia,
tänd dina vita ljus, Sankta Lucia.

Kom i din vita skrud, huld med din maning.
Skänk oss, du julens brud, julfröjders aning.
Drömmar med vingesus, under oss sia,
tänd dina vita ljus, Sankta Lucia.

Trollsejd och mörkermakt ljust du betvingar,
signade lågors vakt skydd åt oss bringar.
Drömmar med vingesus, under oss sia,
tänd dina vita ljus, Sankta Lucia.

Stjärnor som leda oss, vägen att finna,
bli dina klara bloss, fagra prästinna.
Drömmar med vingesus, under oss sia,
tänd dina vita ljus, Sankta Lucia.
Luciafirande på Koberg i Västergötland 1848. Akvarell av Fritz von Dardel.

GLAD LUCIA
Hittade  bild från när jag var Lucia i gymnasiet.... Fixa den lite större
så man såg;) Första och sista gången jag är Lucia:-)

2011-12-11
23:11:33

Snart Lucia
Så rolig och verkligen nostalgi=)

2011-12-11
19:36:27

Skansens Julmarknad
Idag var det som sagt Skansen Julmarknad som gällde. Hur mysigt som helst det enda var att det fattades lite snö på backen, såg mera ut som det var mars å inte december men Jul var det i alla fall.
Var så otroligt mycket folk, så fick stå i kö till  bakomaten i ca 20 -25 min och nästan lika länge i kö till entren.
Kunde nästa tror det var Allsång på Skansen.
Det första vi gjorde var att köpa oss lite bullar i bageriet Gott. =)
Sen blev både en titt i husen, hur det firades Jul förr och  en titt på djuren bland annat varg, Lo och bisonoxe=) Adde och Svågern såg renar men dom missa jag i år för dom hade gått och lagt sig eller nåt.
Sen begav vi oss till Bollnästorget och Julmarknaden. Köpte lite lotter. renskav med katareller, lingon och lök.
Småmunkar och Svågern köpte brända mandlar.  Vi smakde på både ostar, marsipan och annat gott=)

2011-12-11
10:17:43

3 Advent

Glad 3 Advent=) Vi drar på Skansen Julmarknad, å hoppas på ett mirakel att det kommer lite snö;)

Ha en underbar dag=)


 


2011-12-10
21:57:42

Lussebullar
Blir nog lite lussebak imorgon =)

2011-12-10
21:41:58

Sveriges Lucia 2011

Lite sent men i alla fall 3 dcember var det kröning  =) Sveriges Lucia blev AIDA LINDQVIST och den 13 decmber kommer lucia å lussar på Skansen som brukligt kl: 18.00


2011-12-10
20:57:24

Lite Julklappar

Var uppe vid halv nio idag, tog en slapp morgon med att ta en dusch, dricka julkaffe å käka Julvört med kalvfärsbullar och rödbetssallad. Sen diskade och städande men nu ser man att dammet börjat komma igen trots Julstädning;)

Sen blev det lite Julklappsshopping på nätet och sen begav vi oss till City gross  och Bromma blocks för att leta mer Julklappar men blev inget där men såg ett par så vackra skor till nyår men tyvärr var 41 slut i typ hela stockholm. Tydligen har alla andra storfotar hunnit före mig:-O

Men får trösta mig med att imorgon blir det Skansen Julmarknad om vädret är någolunda med Adde och svågern =)  Å att det är 3 advent.


2011-12-09
19:59:38

Pepparkakshus

Blev så impad när jag gick in på  Min Sagojul och såg alla fin pepparkakshus dom gjort i skolan=)

Å önska man hade det tålamodet,fantasin och framför allt talangen. Tyvärr besitter jag inte själv det men har andra i närheten som gör det, min "styvsyster" bland annat hon kan baka och göra konst i bakverk hon.

Kolla in hennes blogg Moster bakaroch se hennes pepparkaks hus.  Efter att sett dem på Min Sagojul och hennes så får man fan ångest...

 

 

 

 


2011-12-08
20:38:24

Julfest och Julklappsletning

Igår så blev det någolunda lussebak på jobbet;) Men i alla fall blev lussebullar så mycket kan jag säga. Idag fick vi lite Julklappar på jobbet och också:  Lite Julkaffe och pepparkakste och annat smått och gott=D Som får av smakas ikväll tror jag=)

Ja nu är Julen i fullgång=)  Postade Julkorten idag efter jobbet och letade lite Julklappar men hittade tyvärr bara saker till mig själv;)  Handdukar och så lite smycken:-) Å tomten jag har varit väldigt snäll 2011 så en fin ring under granen borde jag få;)

 

Så snäll tomten dessa var ju vackra;)

 

Nej nu blir det att kolla nätet efter lite klappar till min nära och kära=)

 

 


2011-12-07
00:14:26

Lussebullar

Igår tog jag å Adde en tur till Arninge centrum för att kolla in julklappar och shoppa lite på öob bland annat en mop med hink, behövdes verkligen här hemma, låg och skurade golven till 1 advent. ;) men rent blev det.

Igår kom det även snö hos mig :) jag kallar det snö i alla fall och idag låg det till och med kvar lite, lite på backen=) Blev så glad att jag köpte Jill Johnsson Julskiva, Fanns några fina låtar på den=)

Nu  börjar man känna känslan av Julen  =D å mer skall det bli för imorgon skall det bakas lussebullar på jobbet.

Sen imorgon efter jobbet blir det nog att bege sig ut på klappjakt =D

Å denna vecka skall vi ju baka lussebullar och lite Jul godis hemma med =)  Och ta oss till Skansen Julmarknad.

 

Lite bilder från glöggfesten i lördags=)

Hade hoppast på snö men var fint i trägården ändå med

lyktor och marshaller=)

 

 

 

 

 

 


2011-12-04
23:51:34

2 Advent
Glad 2 Advent=)
Kom hem från landet idag efter att tillbringat helgen där=)
Vi hade en lyckad glöggfest med nära och kära.
Bjöd på laxrullar i tunnbröd, pepparkakor med ädelost och lite annat snacks
Och självklart massa glögg=) Och masa Julmusik.
Tyvärr hade jag lite teknika beskymmer men lägger upp dom bilder jag har från glöggfesten imorgon=)
Denna vecka som kommer bjuder på Julklappsspaning, Julklappsshopping och Skansen Julmarknad i helgen=D
Samt lite Julbak med mera.
Nu blir det att kika på dagens avsitt av Julkalendern=)

2011-12-01
07:00:00

1 december

Julmånad och Julkalender börjar och nog smyger tomten runt knutarna för att se om det finns några snälla barn och vuxna för den delen;)

Välkommen December och JUL =)