sandransjul

Snart dax
Nu är snart augusti och en tradition jag inte kommer bryta är att skriva Julblogg.
Jag minns att jag på nyårsafton 2011 med älskade vänner samlade och skratt, mycket champagne och Martini Blanco uttryckte min vision att 2012 nog blir förändringens år:-O Till det bättre hoppades jag och nu hoppas jag att denna vision blir en god sådan=)
 
Förutom att halva "gänget" flytta under början 2012 inklusive jag och A. Så fick vi en otroligt rolig överrakning när A:s lillasyster tillika en av min bästa vänner berätta att hon och hennes kille skall ha barn i Oktober.
 
Äntligen en liten än som man kan köpa Julklappar till =) Den lilla kommer bli otroligt bortskämd av Morbror och "moster". ;-) Så än så länge har bara förändringen varit glad.(tack). Å min riktigt "förstfödda"systerdotter  får självklart lika bra klappar ( hon läser ju ibland sin moster blogg) ;-) 
 
Men som sagt så blir det fortsättning på Julbloggade för mig, trots förändringens år=D Är fruktansvärt sugen på Jul och bloggande nu=) 


En del av min sommar.
 
Julplaner 2012
Tjo såhär mitt i sommaren fast man kan ju tro vi är mitt i oktober med detta väder. Hur som helst så har jag haft en härlig semester vecka med massa mys och firat min 24:e födelsdag med storkalas här hemma. Så trevligt med festligheter och jag kände mig väl uppvaktad. =) Måste ha fler kalas är ju så skojigt=)
 
Får bli glöggfest i Juletider. I år har jag bestämt mig för att bryta lite traditioner för nu med ny flytt kommer nya tider och 2012 känns som förändringens år. Hör och häpnad jag kommer Klä Julgranen inna 23 December=O 
Vill ju njuta av Julgranen så funderar på den 19 december eller nåt. 
 
Sen tror jag bestämt att vi firar Jul i nya lägenheten å bjuder in Pappa och M, Faster med man och kusiner.
Arbetar på att få ner syrran med Familj från Dalarna men kan bli svårt men den som lever får se.  Hoppas kan man ju alltid. Vill ju ha alla jag med på Julen=)
Sen eftersom jag ej ännu har egna barn har jag alltid velat fira med systerdotter eftersom det är något speciellt med att barn och Julafton, kan sakna känslan man hade som barn på förväningarna. Men nu börjar hon bli stor tonåring kankse inte blir jättearg för att gamla moster inte kommer just då=) Klappar får "ungdomen" ändå;-)
 
 
Men ska bli mysigt att fira hemma hos oss å slippa åka tåg å greja. Å så slipper ju jag å Adde dela ut klapparna mitt i natten. Även om det är en mysig tradition så. Men saker kan ju ske så man vet aldrig kanske sitter på ett tåg på julafton men planen är som ovanstånde. 
 
Å Just det måste ju införskaff nytt Julpynt, Adventsstakar och stjärnor till nya lägenheten så det blir s¨å där fint å Juligt som man vill ha det=) 
 
 
På återseende=) 
 
 
 
 
En Brasa i staden
Nu har vi ju en fullt fungerade öppen spis i stugan i Skogen men beroende på vinterns väder och kyla så vet man inte hur mycket tid man kan tillbringa där längre fram. Och det är ju mysigt att ha en brasa hemma med vetja och ger ju supermycket stämning till höstkvällar, Glöggfester och Jul=) 
 
 Därför tänkte jag införskaffa en sån här elektrik värmekamin att ha i vardagsrummet. Någon som har sån? Och kan ge lite omdöme om mysfaktorn och elkostnaden? 
Vilken modell ser mest verklig ut? Tips mottagens vänligen=)