sandransjul

2017-11-28
20:03:31

Lussebullar

Lyxen när man har en man som är bäst på att baka och laga mat. 😊.


2017-11-25
15:43:49

Julpyntat

Nu var det som sagt dags att julpynta. Det är alltid svårt att julpynta ett nytt hem. Jag har haft lite svårt att anpassa mig hit men jag får säga att det gick ju att julpynta mysigt även här. För hur som haver så blir det jul varje år.  Och det är väl för väl. 


2017-11-23
10:35:50

Julstäda
Jag har som tanke att julpynta nu till helgen så man hinner njuta. 1 advent är ju inte förrän i december. 
Jag brukar alltid börja pynta sista helgen i noveber, för senaste åren har 1 advent infallit typ runt där omkring, vad  jag minns.  I alla fall, om man ska julpynta så tillhör att julstäda också. Jag har börjat i tid i år och redan putsat fönster och hängt upp julgardinerna. Först på gatan verkar det som ;-) Men det var nytvättade och strukna så lika bra att häng upp dem. Nu är det bara grovstädning av övriga rum som gäller och att tvätta upp julhanddukar och filtar. Nästa vecka får jag en tvättmaskin installerad hemma ( så skönt) men vill ha tvätten klara innan dess så blir en sväng till tvättstugan.  Sen blir det att dammsuga och skura golven efter att ha gjort rent alla vrår. 
 
För att komma i stämmning med julstädningen så brukar jag alltid kolla på avsnittet "Julstädning" Sunes jul. 
Sen på med lite Julmusik och sätta igång. =)  Blir roligare då!
 
 
 
 
 

2017-11-23
10:22:00

Jaha. Nu försvann snön.
 En natt så var snön borta. Och jag som ska börja pynta nu till helgen. 
 

2017-11-21
12:18:52

Nu ska det dofta jul

Va in till universitetet  idag i Uppsala. Och på hemvägen smet jag in på Åhlens. Och köpte ett kit med små doftljus med juldofter från Yankee Candle. Velat pröva dessa dofter i flera år men tyckt det är för dyrt och svårt att välja doft. Men här fick man ju lite smakprov. Nu ska det dofta jul hemma :-) 2017-11-20
17:45:37

Lite julmys i november.
Idag har vi haft finbesök av sambons systerson. Vi har åkt pulka för glatta livet innan snön smälter, vi har fikat på bageriet och bakat pepparkakor. Jag hann även med att putsa fönster och så åkte Julgardinerna upp av bara farten. Så det blev en väldigt julig dag här.  En rikigt mysig dag. 
 

2017-11-20
10:46:00

Det kom mera snö faktiskt.
I mitt förra inlägg skrev jag ju att jag önska en vit jul, tänka sig det har faktist blivit vitare och vitare här hemma. 
Tyvärr ska det bli regn och 8-9 plus på torsdag och fredag så försvinner väl lagom till det är dags att pynta. Men förhoppningsvis kanske det återvänder tills december och jul. 
 
 
 
 
 
 
 

2017-11-18
19:04:06

Drömmer om en vit jul.
Den lilla snö vi hade här om dagen försvann snabbt. Sägs att det ska komma lite mer snö, men tror mer på regn jag. Å vad jag vill ha snö till julafton, gärna advent också men helst hela december. Det värsta som finns är ju om det kommer snö nu och början och december och sen smälter det och blir plusgrader till julafton. 
Snö har blivit viktigare med åren för mig tror jag,kan ju bero på att jag som barn bodde i Skåne och där blåste det mest till jul. 
 
Vi diskuterade jular här hemma och vi kom fram till att julen 2012 var perfekt, då var det snörikt hela december och sen fram till februari. En riktigt vit jul va det. Det vill vi ha, en vit jul.  Eller i alla fall frost i fall man inte kan få allt man vill ha. ;-)  Tycker ni snö är viktigt för julstämningen? 
 
 
 
3 december 2012. 

2017-11-14
22:45:24

Första snön.

Idag har jag tvättat upp julgardinerna eller några i alla fall eftersom tvättiden var knapp. Så mysigt att få tjuvstarta om en bara genom att plocka upp ur jullådan och tvätta upp dessa. Så ger det ju en känsla om vad som komma skall❤. Efter att jag hängt alla gardiner på tork var det dags att bege sig till frisören och medan jag satt där så började snön falla utanför. Så en ny fin frilla och nysnö kunde ju inte göra dagen mer komplett. Det tackar vi för. <3 dock gissar jag att snön tyvärr nog smälter bort ganska raskt, men det snöa i alla fall:-) 


2017-11-03
21:47:19

Fail

Detta inlägg skulle handla om en recension av julöl och julcider men på grund av att jag har ett arbete (vid sida om studierna ) inom staten som gör att jag inte får göra viss sorters reklam så får jag återkomma med ett annat inlägg som andas jul. Återkommer 😊 snart.  Dock sett andra julbloggar som skrivit om just juldrycker spännande det med 😊. Ska in å läsa.