sandransjul

Sprid ditt ljus.
I början av juli somnade min älskade farmor in. 
 
Det senaste åren blev farmor dement och fick flytta till ett hem. 
Fast minnet bleknade mer och med om vilka vi var så fanns ju alltid  "min farmor" där inne i all demens röra. 
Min trygga, glad och underbara farmor. 
 
Förr året började hälsan även i kroppen tryta och vid allhelgona blev hon dålig och hamna på sjukhus. 
 
Jag var på allhelgona konsert i samma by som farmors  "åldersdomhem" låg men hade egentligen inte tid mellan repet och konserterna att hälsa på och det började bli sent.  
Men inne i kyrkan när vi står och repar flyger det runt en fjäril i dragig och kall kyrka i november. Den var så vacker! I min familj betyder "närgånga" fjärilar enligt skrock att någon från det döda ger en hälsning.
Det var ju trots allt alhelgona så vi skojade att nu är det någon som tycker vi sjunger vackert. 
 
Men jag får en konstig känsla att jag måste hälsa på farmor trots den knappa tiden. Så jag springer över för att i alla fall säga hej.  
 
När jag kommer till hennes hem så är hon jättedålig och dom har ringt efter ambulans, jag får tag i kören och säger att jag inte kan var med på konstern, sen sitter jag och sjunger för farmor det sånger vi skall sjunga på konserten och tänker att bra märkligt det var med fjärilen och känslan.  Ambulansen kommer och efter ett tag på sjukhus piggnar hon på sig. En riktig krutgumma<3
 
Men i slutet av juni så börjar kroppen säga ifrån igen och dom ber oss komma för att säga hej då. 
Jag sjöng för henne denna gång med och jag hann säga hej då och jag älskar dig. 
 
På begravning sjöng jag och en av sångerna som jag sjöng var "Stad i Ljus"  den Tommy Körberg sjunger. 
Stad i ljus var från början tydilgen medan som pslam så den passade bra tyckte vi. 
 
Den finns även som otroligt fin Julsång och då heter den "Sprid ditt ljus"  
En väldigt pampig och vacker julsång. Den kommer nog gå varm i jul hemma hos mig. 
 
 
 
Hösten är ju faktiskt väldigt fin=)
 
 
 
 
 
 
Om årstidern är som dom ska eller så som man förväntar sig så är det ju otroligt vackert med det olika årstiderna. 
 
Och nu skall ju hösten snart knacka på och trots att det är trist att sommaren tar slut så är det ju otroligt vackert och mysigt även på hösten. Man får kura i soffan med gott samvete och ta ett skumbad med tända ljus när mörket faller tidigare och tidigare.  Kollar jag på förra höstens kort så inser jag att trots allt det grå och mörka så är det ju otroligt vackert =) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sommarens arbete klart, höstens planer.
Nu har jag jobbat klart för i sommar, igår gjorde jag sista passet på Systembolaget som städare och säljare. Har varit en lärorik, utamande och utvecklande sommar och med skräckblandad förtjusning med helt nya utamningar. Men framför allt har det varit otroligt roligt=)  Kommer sakna min "uniform" och min skurmaskin och kundmötena.
 
Kanske skulle behållt den så jag vet vad jag heter=P 
 
 
 
 
På måndag är det dags för ytterligare utamaningar då blir det att sätta sig i skolbänken och plugga upp betygen, det är sannerligen en utamaning för mig då jag skall studera alla ämnen jag " hatade" eller hade svårt med i skolan som yngre.  Men det är en investring inför högskolan. Och under denna termin skall jag bestämma mig för vilken utbildning jag skall satsa på. Ibland önska jag att jag gjort allt detta flera år tidigare men som sagt ibland måste man vänta lite. Tålamod kallas det visst. 
 
 
 
 
 
 
Men idag är jag ledig och ikväll  är det kräfskiva i Ängsbacken. I år får det bli en sensommar och höst i Ängsbacken då sommaren varit en jobbsommar. Så ikväll kommer Addes syskon och deras repektive sen blir det kräftor, västerbottenpaj och kalas. =) 
 
Förra årets kräftskiva