sandransjul

2014-12-24
23:10:24

Julafton snart till ända.
Haft en underbar julafton å fått väldigt fina klappar. :-) 

2014-12-24
11:11:00

God Jul
I år har bloggen, fått legat lite åt sidan, inte haft sådär överdriven Julfeber som jag brukar. Nästan ingen alls faktiskt. Men idag så är det Julafton och vet ni vad=) Vi fick en vit Jul=D  Så nu skall jag äta gott och umgås med min älskade familj å bara njuta av Julafton. 
 
Nu önskar jag er en rikigt fridfull och GOD JUL. 
 
 
 
 
GOD JUL=) 

2014-12-23
20:34:28

Uppesittarkväll
Hann hem till bingolotto första spel:-). Nu tar jag jul i några dagar. 

2014-12-23
14:45:53

Några timmars jobb kvar...
Jobbar idag fram till 19.10.  Sitter i kassan med tomteluvan några timmar till sen blir det hemfärd för uppesittarkväll :-) hoppas ni har en riktigt mysig dan-före-dan vare sig ni jobbar eller njuter av ledigheten. 

2014-12-21
18:49:00

Det närmar sig nu.
 
Oj vilken vecka jag haft. Hänt väldigt mycket.  Denna vecka har gått i arbetets tecken. Fick inplanerade jobb fram till nyårsafton och strax efter fick jag ett vikariat fram till sommaren. Så denna vecka har jag kört dubbelpass, har jag varvat förskolan med systembolaget.  Har även hunnit med Julbord och firat "jul" med delar av släkt och vänner som inte träffas på julafton.  Har även hunnit med att handla julmat och Julklappar =) Nu skall jag jobba 9-19 dessa dagar som är kvar till julafton, så det är superskönt att ha allt gjort=) Bara städningen och matlagning kvar.
 Så när jag kommer hem på kvällen den 23:e kan jag sätta mig och njuta av att allt är klart. 
 
Sambons systerson fick från oss och hans andra morbror denna lilla flygel i julklapp. 
Jag fick 2 mysiga plädar av mina svägerskor och svågrar.
Julbord med jobbet
 


 
 

2014-12-21
12:22:59

4 advent.

2014-12-14
22:39:53

3.e advent , julkonsert och Julgran.
Å det går verkligen för fort. Redan 3 advent. Man hinner liksom inte med:-/  Idag har musikalensmblen jag är med i haft julkonsert. Min solosång gick bra men var så nervös nästan fullsatt kyrka . Men nu är det gjort, tror att vi lyckades med att ge folk julstämning.  Och nu i kväll blev julgranen klar. Fick köpa ny toppstjärna. Nej snart blir det sängen. Hoppas ni haft en mysig 3 advent :-) 2014-12-13
20:51:51

Glad Lucia
Idag har jag bakat Lussebullar och även hunnit med att vara en del av ett Luciatåg med krans och allt. 
Skulle egentligen bara titta men blev inbjuden att vara med och sjunga och gå i tåget. 
Var fruktansvärt många år sen jag var med i ett Luciatåg så det var rikigt skoj=)
 
Nu fortsätter kvällen med att slå in julklappar och klä Julgranen som pappa kom med igår=) 
 
Sen skall jag nog käka en lussebulle till=) 
 
 
 

2014-12-12
13:31:36

Pepparkakor
Bakade pepparkakor här om dagen, asså att baka pepparkakor själv var bland tråkigaste jag varit med om. Som tur va kom Adde och hjälpte till men  nu skäms jag lite och det svider i Julhjärtat men köpepepparkakor är ju så mycket godare än hembakade. Jag är en sån där som vrummar för närproducerat och hemmagjort men jag har nog aldrig smakat hemmagjorda "rikigt goda" pepparkakor.   
 
Men nästa år skall jag se till att bjuda in lite folk så får dom baka, så blir det lite roligare. 
 
Så här blev dom,tydligen har det rymt en massa pepparkaksformar.  Men dom blev helt ok faktiskt. 
Sen skulle jag köpa kristyr men den var helt slut i affären, så nu väntar jag på att hitta en tub så skall jag pynta dom lite också=D 
 
 
 
 

2014-12-12
13:07:00

Baka, julklappar och Julkonsert
Sådär men vad dagarna alltid springer iväg i december. Jag har avslutat en distanskurs och jobbat så känns som jag bara ätit, sovit, skrivt och jobbat.  Men C fick jag på kursen så det var värt alla timmar svett och vånda.
 
Jag är en sån som nästan aldrig är sjuk *peppar, peppar *  men om jag stressar så blir jag liksom förskyld, får ont i kroppen och magen allt på än gång.  Och eftersom jag är hypokonriskt lagd, så får jag alltid dödsångest och inser att jag börjar bli till åren ;-) 
( fyller 27 nästa år) men visst blir man lite sentimental och rannsakar livet lite extra i december? det är ju trots allt ett helt år som gått. Kanske bara jag som är lite så. 
Så kombinationen stress över jobb, studier och livet i stort, har gjort att jag glömt julbloggen lite.  Men nu så har jag bestämt att jag inte skall "oja mig" förrän efter nyår i alla fall =D 
 
 
Denna vecka har jag varit "ledig" så det är först nu jag börjat känna att Julen kanske är på gång. Tyvärr har vi i Uppland väldigt tråkigt väder, grått och regnar mest hela tiden.
Jag kräver inte vita drivor men lite vitt så det täcker marken, eller frost. Tror tyvärr vi får en grågrön jul i år, sen får vi nog vinter i jan och februari, men än finns det ju hopp =) 
 
Men hur som haver, igår var jag in i Uppsala och handla julklappar och sen blev det Julkonsert med Sanna Nielsen. Var mycket trevligt och mysigt=) Och vilka platser vi fick, jag vann ju biljetterna och det var superplatser.  Inte för långt fram och inte för långt bak och i mitten. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2014-12-06
18:12:51

I år blir det Julklappar på nätet
Var in till storstan (Uppsala) ett slag, och jag som i vanliga fall älskar att knata i julruschen och bland folk fick nästan lite panik, va så mycket folk. Adde (sambon) tyckte det var märkligt, vi som under flera år bott i Stockholms innerstad och folkvimmel va liksom vardagsmat. Kanske håller jag på att bli gammal?
Men jag blev liksom bara stressad av alla som flängde runt. Och inte en enda Julklapp hittade vi. Å jag kan säga att när vi kom ut ur köpcentret så var det som om en fräslning. 
 
Så i år köper vi klapparna på nätet!  I alla fall det flesta! Är ju väldigt bekvämt också enligt mig=)
 
Köper ni klapparn på stan eller nätet? 
 
På torsdag skall ja in till Uppsala igen. För jag har nämligen vunnit  biljetter till Sanna Nielsen Julkonsert.
Så jag och min kära bonusmamma skall gå på den tillsamans och köpa lite klappar förhoppningsvis. 
 
Så då får jag hoppas min "folkskräck" gått över=D  
 
 
 Sanna_Nielsen_960x610
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://www.lifeline.se/wp-content/uploads/2014/03/Sanna_Nielsen_960x610.jpg

2014-12-05
11:37:41

Excel på mamma mu:s gård. Nej menar Tragedi på en lantkyrkogård.
Efter att bara läst barnböcker på jobbet och samtidigt komma hem och plugga på heltid efter jobbet, gör att läsningen liksom flyter ihop.  Mamma mu åker bob och skriver inte huvudfötter i word, Alfons och Milla, inte "Alfons och Excel" haha lite så känns det. 
 
 
Förra söndagen gick Maria Lang filmen " Tragedi på en lantkyrkogård"  älskar alla Lang-filmerna och hoppas på fler men denna är verkligen den bästa enligt mig, kanske för den utspelar sig runt Jul påverkar ;-) 
 
Så nu har jag lånat boken för att läsa, fick förlänga lånet så nu i helgen förutom att plugga så skall jag njuta av en läsning som handlar om Jul och mord. Å inte Mamma mu elller excel. 
(vill tydliggöra att jag i vanliga fall gillar mamma mu) 
 
 
 
 
 
 
 

2014-12-02
00:40:00

Julpyntat