sandransjul

Jullunch VS Julmiddag.
I år skall ju jag och sambon firar jul med hans familj. Första gången för mig.
Därför fick Bella (Addes syster och en av min bästa vänner)  och Adde berätta hela deras Julafton och hur dom firart,  från morgon till kväll. Och det mesta var säg väl likt för förutom Julstrumporna och klappjakten. Jag har aldrig haft Julstrumpa, men det hade Adde och Bella alltid som barn. 
 
När jag var barn, så hade vi klappjakt. Man vaknade på Julaftons morgon och tittade i paketkalendern och där låg det en lapp antningen var det ritat en ledtråd eller så stod det ett ord, och sen följd flera lappar och till slut hitta man en klapp=) Å än dig minns jag hur mysigt det var att leta klappen i pyjamas och i bakgrunden spelades det Julmusik och sen åt man Julfrukost och var glad över första klappen=) 
 
Sen diskuterade vi hur vida man äter Julluch eller Julmiddag. I Addes familj så äter dom alltid Julmiddag.
I min familj så  har det varit lite olika under åren. När mormor levde och vi fira Jul där så åt vi alltid Julmiddag.  
När min syster haft Julen har vi varierat lite, men ofast innan Kalle Anka.  Eller så har vi ätit och kollat på Kalle på stortv i köket=) 
 
Förra året så hade vi Julen för min familj och då körde vi på Jullunch, eftersom några skulle iväg till fler släktningar. 
Och jag är nog en sån som gillar att ha ätit innan Kalle Anka för jag tycker att när Julvärden önskar "God Jul" så är det tid att sitta ner i soffa mätt och belåten. =)  
Har dock hört att dom fikar mycket på Julafton i Addes familj och det är ju bra då står man sig fram till Julmiddagen antar jag ;-) 
 
 
 
Hur gjorde/gör ni då? Julstrumpa? Klappjakt? Öppna ett paket från Julgranen? 
 
Äter ni Jullunch eller Julmiddag?